Choose your language:
Nederlands English

12 november 2013 - Symposium ‘Naar een gezondere voeding’ te Oegstgeest


12 november 2013 - Symposium ‘Naar een gezondere voeding’ te Oegstgeest

Op 12 november a.s. vindt het middagsymposium ‘Naar een gezondere voeding’ plaats in Corpus in Oegstgeest. Dit symposium is een initiatief van de vakmedia Food Hospitality, Voeding Nu en VMT van MYbusinessmedia. Op het symposium wordt ingegaan op de vraag wat bedrijven doen om het aanbod van de Nederlandse levensmiddelen te verbeteren. Wat doen ze al en wat komt er (technisch) allemaal bij kijken? Tijdens het symposium zal tevens de uitreiking van de Jaarprijs Goede Voeding plaatsvinden door Paul Huijts, directeur-generaal Volksgezondheid van VWS.

 

Programma:

12.30 uur Ontvangst
13.00 uur Opening dagvoorzitter
Andrea Werkman, docent Voeding, Hanzehogeschool Groningen

13.10 uur Naar een gezonder voedingsaanbod, het Nederlandse overheidsbeleid
Vertegenwoordiger Directie Voeding, Gezondheidsbescherming en Preventie, ministerie VWS. 

13.20 uur ‘Verbetering productsamenstelling: het bedrijfsleven aan zet’
Philip den Ouden, directeur FNLI

13.40 uur Eten volgens de Richtlijnen goede voeding
De noodzaak tot het ‘gezonder’ maken van producten en de rol van de voedingswetenschap daarbij. In hoeverre voldoet de Nederlandse bevolking aan de Richtlijnen goede voeding en  wat moeten we er aan doen?
Prof. Frans Kok, hoofd afdeling Humane Voeding, Wageningen Universiteit

14.10 uur Drie Workshops o.l.v. verschillende moderatoren:

Workshopronde 1
Snelheid en technische haalbaarheid van gezonde voedingsmiddelen
Onder leiding van moderator: Dennis Favier, Creative Director, TOP b.v.

Workshopronde 2
Producten gezonder maken, wat is de noodzaak?
Onder leiding van moderator: Alice Mathijssen, adviseur/eigenaar, Mathijssen & Schouten

Workshopronde 3
Gezonde voeding in de zorg
Onder leiding van moderator: Koen Nouws Keij, directeur van Stichting Diverzio

15.00 uur Pauze
16.00 uur  Terugkoppeling workshops
16.15 uur Het samengaan van smaak en gezondheid

dr. P.R. Klosse, De Echoput/ De Academie voor Gastronomie
Prof. Gastronomy at Stenden University, Leeuwarden & Hogeschool Zuyd/Hotel Management School, Maastricht


16.45 uur Presentaties genomineerden Jaarprijs
17.00 uur Bekendmaking winnaar jaarprijs door Juryvoorzitter Frans Kok en uitreiking Jaarprijs
17.20 uur Afsluiting door dagvoorzitter
17.30 uur Borrel
18.00 uur Einde

Voor meer informatie en aanmelden klik hier

 

         

 


YoutubeTwitterLinkedin