Choose your language:
Nederlands English

13 november 2015 - Debat: Voeding als medicijn te Leeuwarden


13 november 2015 - Debat: Voeding als medicijn te Leeuwarden

Hippocrates zei al: 'Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding.' Voeding en gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Recente studies tonen dat nog maar weer eens aan. Een gezonde leefstijl bevordert de kwaliteit van leven. Dat voeding er ook voor kan zorgen dat ziektes worden genezen zorgt voor meer discussie. De Friesland brengt graag de rol van voeding als preventief hulpmiddel naar voren.

 

U kunt deze middag twee workshops bezoeken. Bijvoorbeeld die van wetenschappers Jaap Seidell en Gerjan Navis, of de workshop over de rol van voeding en jonge sporters. Op het beleefplein zijn lekkere hapjes van Foodtruck Mama Mascha, een speciale beweeghoek én een ‘Meet en Greet’-gelegenheid met alle sprekers: Kris Verburgh (arts en onderzoeker), Jaap Seidell (hoogleraar Voeding en Gezondheid), Gerjan Navis (internist-nephrologist) en Peter Voshol (biochemisch, medisch fysiologisch wetenschapper) zijn de sprekers.

 

Programma

13:30     Ontvangst

14:00     Kris Verburgh ‘Sense of urgency’

14:30     Workshops door:

             1. Jaap Seidell, hoogleraar voeding

             2. Gerjan Navis, internist

             3. Peter Voshol, voeding en diabetes

             4. Sita Veenstra, sportdiëtiste

15:00     Workshop ronde 2

15:45     Paneldiscussie aan de hand van stellingen

16:30     Afsluiting + borrel

 

Het debat is op vrijdag 13 november van 13:30 tot 17:30 uur en vindt plaats in het WTC Expo in Leeuwarden, Heliconweg 52 te Leeuwarden.

 

Bestel online uw toegangsbewijs.

 


YoutubeTwitterLinkedin