Choose your language:
Nederlands English

2 oktober 2013 - Inspiratiebijeenkomst voor zorginstellingen “Beter eten, beter leven”


2 oktober 2013 - Inspiratiebijeenkomst voor zorginstellingen “Beter eten, beter leven”

Lekker, gezond en duurzaam eten versterkt een sneller herstel’ is één van de gedachten vanuit de alliantie ‘Beter eten, beter leven’. Deze alliantie in Brabant onder aanvoering van de Provinciale Raad voor de Gezondheid,  heeft als doel door middel van voeding de gezondheid van cliënten en medewerkers in zorginstellingen te verbeteren.

Tijdens deze inspiratiebijeenkomst voor zorginstellingen wordt er een kijkje genomen in de keuken bij zorginstellingen die werken vanuit deze gedachten. De bijeenkomst is met name interessant voor directie, management, beleidsverantwoordelijken en medewerkers verantwoordelijk voor voeding, werkzaam in de zorg.

Gastspreker Jelle Ferwerda – hoofd voeding & gastenservice van Sint Maartenskliniek in Nijmegen – zal vertellen over zijn succesvolle praktijkervaringen. Ferwerda werkt al jaren met streekproducten. De Sint Maartenskliniek benadert een duurzame maaltijdvoorziening door deels producten te betrekken van een corporatie van boeren uit de eigen regio. Zo worden kwaliteitsproducten gecombineerd met zo min mogelijk voedselkilometers.
Laat u verder inspireren door spreker Koen Nouws Keij, bestuurder van Diverzio, en maak kennis met enkele regionale producenten en hun streekproducten.
 

Locatie en programma inspiratiebijeenkomst

Locatie: Boerderij ’t Schop, Esbeekseweg 2 te Hilvarenbeek.

 

Het programma wordt inhoudelijk vormgegeven door Paul Monincx van New Creative Xolutions en Koen Nouws Keij van stichting Diverzio en ziet er als volgt uit:

13.30 uur    Ontvangst met koffie en thee
14.00 uur    Inleiding “Beter eten, beter leven” en voorbeeld cases  
15.15 uur    Pauze
15.35 uur    Verdieping en vertaling naar eigen omgeving in kleinere groepen
16.20 uur    Plenaire terugkoppeling en conclusies 
17.00 uur    Afsluiting en borrel

Vanuit de gedachte ‘Samen investeren in een duurzame regio’ wil Rabobank Hart van Brabant  bijdragen aan de verduurzaming van de regio en steunt daarom dit initiatief.

Aanmelden of vragen?
Bent u ook geïnteresseerd in deze  manier van werken binnen uw organisatie en wilt u deelnemen aan de inspiratiebijeenkomst? Stuur dan een mail met uw gegevens naar directie@hvb.rabobank.nl.

 

 


YoutubeTwitterLinkedin