Choose your language:
Nederlands English

24 april 2014 - Congres ‘Voeding in de zorg: nu en in de toekomst’ te Nijmegen


24 april 2014 - Congres ‘Voeding in de zorg: nu en in de toekomst’ te Nijmegen

Op 24 april 2014 presenteert Bidvest Deli XL het boek ‘Voedselbesteding in de zorg: de ontwikkeling van voedingsbudgetten tot 2020’.  Auteur van het boek drs. Suzanne Tummers-Stienen: “Dit onderzoek geeft inzicht in de ontwikkelingen binnen de voedingsbudgetten in de zorg. Het boek geeft een overzicht van de uitdagingen waar deze markt mee te maken heeft en bespreekt wat de impact hiervan is op de voedselbesteding tot 2020.”

 

Meerwaarde van voeding

De afgelopen jaren staat de zorgmarkt zwaar onder druk. Het aantal zorgvragers neemt toe, de regelgeving verandert en bezuinigingen zijn aan de orde van de dag. Historisch gezien wordt binnen de zorg het meest bezuinigd op voedsel. Dit terwijl het slechts een klein onderdeel van het totale budget beslaat. Met behulp van dit boek roept Bidvest Deli XL op om na te denken over de waarde van voeding in de zorg. Tummers-Stienen: “Door niet alleen te kijken naar de kosten, maar vooral naar de waarde van voeding, kunnen instellingen zich beter wapenen tegen de uitdagingen van nu en onderscheidend vermogen creëren in voorbereiding op de cliënt van de toekomst.”

 

Congres

Rondom de boekpresentatie organiseert Bidvest Deli XL het congres ‘Voeding in de zorg: nu en in de toekomst’ met verschillende interessante sprekers uit de wetenschap en de zorg. Zo zal het issue van waste besproken worden door dr. ir. Han Soethoudt van WUR, komt smaaksturing in de zorg aan bod dankzij Jelle Ferwerda, hoofd voeding en gastenservice van de Sint Maartenskliniek en voorzitter van Diverzio, en spreekt prof. dr. Hans Westerhoff van de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit van Manchester over zijn baanbrekend onderzoek naar de biochemische routekaart van het menselijk lichaam.

 

Het congres is vrij toegankelijk en start om 13:00 bij de Sint Maartenskliniek te Nijmegen. Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om het congres bij te wonen. Voor meer informatie over het congres, zie de uitnodiging of kijk op www.delixl.nl/aanmelden

 


YoutubeTwitterLinkedin