Choose your language:
Nederlands English

28 januari 2015 - Seminar 'Slimmer eten en drinken in de zorg'


28 januari 2015 - Seminar 'Slimmer eten en drinken in de zorg'

Op woensdag 28 januari a.s. vindt van 13.30 uur tot 16.30 uur in de Tuinzaal van Radboudumc het seminar ‘Slimmer eten en drinken in de zorg’ plaats. De bijeenkomst markeert het einde van het succesvolle project ‘Duurzaam Gezond’. De deelnemende zorginstellingen wisten hun voedselverspilling tot bijna de helft te reduceren.

 

Als het project ‘Duurzaam Gezond’ iets bewijst, is dat duurzaam eten en drinken in de zorg veel winst oplevert. Tijdens het ruim één jaar durende traject brachten de deelnemende zorginstellingen - het St. Antonius Hospital in Kleve, het Radboudumc, het Regina-Pacis Haus in Kevelaer en Insula Dei Huize Kohlmann in Arnhem - hun voedselverspilling met bijna de helft terug, wat resulteerde in een forse kostenreductie. Tijdens het seminar vertellen zij over hun bevindingen en wat u kunt doen om dezelfde winst te boeken.

 

Succesvolle aanpak

Bijzonder aan ‘Duurzaam Gezond’ is de integrale kijk op de relatie tussen duurzaamheid en kosten. Zo zijn bijvoorbeeld aspecten als het inkoopproces, de manier van maaltijdbereiding en de communicatie tussen zorg- en keukenmedewerkers meegenomen. Tijdens het seminar gaan verschillende praktijkmensen in op de belangrijkste onderzoeksresultaten. Vertegenwoordigers van deelnemende zorginstellingen vertellen over de succesvolle aanpak van voedselverspilling in hun organisatie. Verder krijgen deelnemers tips & tricks aangereikt om zelf aan de slag te gaan.

 

• Op de werkvloer ontwikkelde methode

• Gestaafd met gedegen nul- en effectmetingen

• Gebaseerd op kennis en ervaring uit Duitsland en Nederland

• Afhankelijk van de spreker zijn de presentaties in het Nederlands of Duits. U kunt gebruik maken van koptelefoons voor een simultaan vertaling.

Gratis toegankelijk!

 

Datum: woensdagmiddag 28 januari 2015

Locatie: Tuinzaal van het RadboudUMC in Nijmegen

 

Klik hier voor de uitnodiging en het programma in PDF.

Wilt u zeker zijn van een plek? Meld u dan nu aan via duurzaamgezond@landwaard.eu

 

Duurzaam Gezond - een Duits-Nederlands Interreg IV A project - is een grensoverschrijdende samenwerking tussen Stichting Landwaard, Stichting Diverzio en ISUN Fachhochschule Münster. De door Diverzio ontwikkelde integrale methode voor verbetering van zorgmaaltijden werd doorontwikkeld en met de Fachhochschule onderzocht en getest bij de Nederlandse en Duitse instellingen. Daarbij maakten ze gebruik van de jarenlange ervaring van de Sint Maartenskliniek in zorgmaaltijden van duurzame en verse producten uit de streek. Ook afvalverwerker ARN BV uit Nijmegen droeg bij met kennis van verspilling.

Het project is medegefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Alle projectdeelnemers brachten samen met de provincie Gelderland en het Ministerium fur Klimaschutz, Umwelt, Landschaft, Natur- und Verbraucherschutz van de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen de benodigde financiële middelen, kennis en ervaring bij elkaar. Het project wordt begeleid door het programmamanagement van de Euregio Rijn-Waal.

 


YoutubeTwitterLinkedin