Choose your language:
Nederlands English

4 november 2017 - Ledenbijeenkomst Rabobank Kop van Noord-Holland: Wat je van dichtbij haalt is nog lekkerder!


4 november 2017 - Ledenbijeenkomst Rabobank Kop van Noord-Holland: Wat je van dichtbij haalt is nog lekkerder!

Er is in Nederland ontzettend veel voedsel te koop, maar weet u ook waar het vandaan komt? Lokale producten zijn vaak duurzamer en met meer zorg geproduceerd. Op het Waddeneiland Texel worden veel lokale lekkernijen geproduceerd.  

Op zaterdag 4 november vond de ledenbijeenkomst van Rabobank Kop van Noord-Holland plaats op Texel. Leden van de bank werden hartelijk ontvangen waarna de tot de nok toe gevulde zaal een presentatie kreeg van Diverzio’s Jacques Dekker. Hij vertelde onder andere over het unieke landelijke programma Duurzaam en Gezond aan Tafel. Dit programma zorgt voor een verbetering van maaltijden in zorginstellingen met de overtuiging dat lekker, gezond en duurzaam eten bijdraagt aan een sneller herstel, verbeterde gezondheid en hogere kwaliteit van leven.

 

Hierna werden de leden meegenomen naar verschillende producenten van streekproducten op het eiland. Bij de Oude Vismarkt kreeg men van ondernemers uit de vissector alles te horen over vis. Bij het bezoek aan Slachtbedrijf Boschma gaven ondernemers de aanwezigen een andere kijk op vlees en bij Kaasboerderij Wezenspyk kon men kennis maken met Texelse zuivel en groente. Kortom: wat je van dichtbij haalt is nog lekkerder...

 

Men kon terugkijken op een zeer geslaagde dag met veel inspiratie!

 


YoutubeTwitterLinkedin