Choose your language:
Nederlands English

Boek Gastronomie – 12 koks over hun liefde voor de kachel


Boek Gastronomie – 12 koks over hun liefde voor de kachel

Dagelijks vertrouwen tientallen miljoenen mensen in Europa op aardgas. Voor de verwarming van hun huizen en niet te vergeten als bron van elektriciteit. Kortom, aardgas zorgt voor comfort en gemak. Zeker ook in de keuken! Het is niet voor niets dat onder professionele koks koken op gas erg populair is en blijft. Het is namelijk een heel directe manier van koken.

 

In het boek Gastronomie vertellen twaalf koks over hun liefde voor ‘de kachel’, zoals koks hun fornuis liefkozend noemen. Er waren gesprekken met chefkoks, maar ook met een buitenkok, een ‘smaakprofessor’ en een mevrouw die het eerste gasfornuis nog heeft meegemaakt. Het verhaal van Diverzio voorzitter en Hoofd Voeding & Gastenservice Sint Maartenkliniek Jelle Ferwerda staat er ook in, met recept: Poussin met seizoensgroenten en puree van waterkers.

 

Aardgas is de afgelopen decennia onmisbaar geweest als energiebron. Ook in de toekomst zal gas belangrijk blijven, zowel voor de energievoorzieningszekerheid als voor het verantwoord verduurzamen van onze energiemix. Net als elke brandstof heeft gas echter niet alleen voordelen. Er zijn wereldwijd, maar vooral in Europa, zorgen over importafhankelijkheid, milieu- en veiligheidsrisico’s bij de winning en klimaatverandering. Deze zorgen zijn begrijpelijk en moeten serieus genomen worden.

Het boek bevat mooie verhalen, recepten en culinaire tips.

 

Tekst: Scriptum communicatie over voeding
Fotografie: Fjodor C. Buis

 


YoutubeTwitterLinkedin