Koninklijke onderscheiding voor Cathy van Beek

DGAT
Diverzio Netwerk
27 november 2017

Cathy van Beek ontving de Koninklijke onderscheiding voor haar verdiensten als bestuurder van het Radboudumc en haar maatschappelijke nevenactiviteiten. Sinds oktober 2011 is ze lid van de Raad van Bestuur van het Radboudumc. Op 15 november nam ze afscheid als bestuurslid. Ze was in het bijzonder verantwoordelijk voor de kwaliteit en veiligheid van patiëntenzorg en duurzaamheid. Ze heeft zich sterk gemaakt voor een aantal toonaangevende thema’s waarmee het Radboudumc zich landelijk heeft kunnen profileren. Enkele van deze thema’s zijn: persoonsgerichte zorg en actieve participatie van patiënten, duurzaamheid als belangrijk strategisch criterium voor zorginstellingen, en het verstevigen van de positie van verpleegkundigen.

Erkenning

Daarnaast heeft Cathy van Beek diverse andere zaken op de agenda gezet, zoals het aandacht geven aan diversiteit van patiënten en zorgverleners. Uitgangspunt is dat iedereen welkom is in het Radboudumc ongeacht aard, geloof, levensovertuiging et cetera. Verder heeft zij gezorgd dat het Radboudumc het predicaat seniorvriendelijk hospitaal ontvangen heeft, en stimuleerde ze het niet-rokenbeleid. Ook introduceerde ze het predicaat Principal Clinician: een zichtbare erkenning van boegbeelden in de zorg die uitblinken in persoonsgerichte zorg, kwaliteit van zorg en innovatief denken en werken.

Beste zorg op juiste plaats

Cathy van Beek heeft op succesvolle wijze bijgedragen aan een constructieve, open en positieve relatie tussen het Radboudumc en de Sint Maartenskliniek, waarbij het verlenen van de beste zorg op de juiste plaats voor de patiënten altijd haar uitgangspunt was.

Ze vervulde diverse functies voor programmacommissies van ZonMw. Zo was zij voorzitter van de stuurgroep Onderzoeksprogramma Sport, vicevoorzitter van de programmacommissie Innovative Medical Devices Initiative (IMDI) en voorzitter van de jury voor de IMDI talentprijs. In al haar functies was zij een groot pleitbezorger om onderbelichte onderwerpen in het gezondheidsonderzoek beter tot hun recht te doen komen.

Maatschappelijke betrokkenheid

Haar grote regionale en landelijke maatschappelijke betrokkenheid uit zich in diverse activiteiten en vele nevenfuncties. Zo heeft Cathy van Beek zich ingezet voor de vluchtelingenopvang op Heumensoord, Wereldlichtjesdag, Kindergasthuis De Boeg op Dekkerswald, en het Marikenhuis. Daarnaast leverde ze als lid en voorzitter van de Raad van Toezicht een belangrijke bijdrage aan De Lindenberg, Huis voor de Kunsten in Nijmegen.

Ook interessant

Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs. Voor patiënten, kwetsbare ouderen, professionals en bezoekers in zorg, verpleging, welzijn, overheid en onderwijs.