Choose your language:
Nederlands English

TASTE Summit - 9 oktober 2018 - Maastricht


TASTE Summit - 9 oktober 2018 - Maastricht

Kritisch congres laat zien hoe echt eten de mondiale epidemie van welvaartsziekten kan tegengaan.

 

Bewerkt voedsel is de kern van de wereldwijde gezondheidsproblematiek en bewustwording daarvan is een eerste stap naar een gezondere samenleving. Dat is het hoofdthema van TASTE Summit, het gastronomisch congres dat plaatsvindt op dinsdag 9 oktober in MECC Maastricht. Onder de noemer ‘Vital Food’ werpen verschillende internationale foodprofessionals die dag hun kritische blik op ongezond, bewerkt voedsel en geven zij uitleg over het belang van eerlijke, gezonde producten.

TASTE Summit vindt plaats op dag twee van horecavakbeurs BBB Maastricht/ Folie Culinaire en wordt georganiseerd door BBB Maastricht en Hotel Management School Maastricht.

 

TASTE Summit presenteert een indrukwekkende line-up van sprekers die in verschillende sessies hun kennis delen met de aanwezige horeca professionals. Hun visie op de huidige voedselindustrie en de gezondheidsrisico’s van Ultra Processed Food zal een eye-opener zijn voor menig deelnemer.

 

Zo uit de Braziliaanse voedingswetenschapper Carlos Augusto Monteiro zijn zorgen over de wereldwijd stijgende consumptie van sterk bewerkt fabrieksvoedsel, waar essentiële voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen vaak missen. Deze voedingsmiddelen leveren een belangrijke bijdrage aan de toename van allerlei welvaartsziekten zoals obesitas, diabetes type 2, hart- en vaatziekten en sommige vormen van kanker. Monteiro deed onder andere onderzoek voor de World Health Organization (WHO) en is schrijver is van de Braziliaanse voedingsrichtlijnen voor onbewerkt voedsel.

 

Het moet veranderen, maar hoe?

Initiatiefnemer Peter Klosse: “Gelukkig begrijpen steeds meer mensen dat we anders moeten gaan eten, maar we zijn er nog lang niet. Met dit congres willen wij meer bewustwording creëren over wat er allemaal gebeurt in de processing van voedsel. Uiteraard zullen we ook laten zien hoe we lekker en gezond kunnen eten met échte producten van het land.”

 

TASTE Summit bespreekt de volgende stappen naar een gezondere samenleving:

  • Wat is “gezond” eten? – Carlos Augusto Monteiro
  • Hoe kijkt de consument naar eten & drinken en hoe kan je hierop inspelen? – Thimus, Neuroscience & Consumer Biometrics
  • Welke initatieven zijn er al actief? – Albert Kooy en Frank Fol
  • Hoe en wat verandert er in het systeem voor boeren, leveranciers en overheid? Provincie Limburg - Gedeputeerde Landbouw en Natuur Hubert Mackus & directeur Diverzio –  Koen Nouws Keij
  • Wat is het belang van smaak in alle elementen? - Peter Klosse

 

Deze spraakmakende tweede Summit wordt georganiseerd door de inspanningen van Peter Klosse. Peter Klosse is een academicus. Sinds de late jaren tachtig bestudeert hij het koppelen van wijn en voedsel. Hij ontwikkelde een nieuwe smaaktheorie, ontwikkeld in een doctoraat over smaakclassificatie. Als professor geeft hij de wetenschap van smaak en degustatie bij de Hotel Management School Maastricht. Klosse heeft ook een academie voor gastronomie.

Hij is ook de oprichter van T.A.S.T.E. - De Academy for Scientific Taste Evaluation en programmapartner van Diverzio.

50% vriendenkorting op de toegangsprijs.

Men betaalt €  97,50 i.p.v. € 195. Naast een inspirerend sprekersprogramma, ontvangen deelnemers een Vital Foodlunch gratis toegang tot de gelijktijdige en exclusieve, gastronomische beurs Folie Culinaire (normaal € 40).

Kijk hier op de vriendenbutton van Diverzio.

Dinsdag 9 oktober 2018
Tijd: 9.30 – 15.30 uur
Locatie: MECC Congress Center te Maastricht

Kijk voor meer informatie op www.taste-summit.com

 

Kijk naar introductiefilm - voorproefje - click hier

 


YoutubeTwitterLinkedin